Suriye ve Türk Şairler Rıdvan Hoca Vakfında Buluştu

duyuru

Suriye ve Türk Şairler Rıdvan Hoca Vakfında Buluştu

Rıdvan Hoca Vakfı ve Suriyeli Edebiyatçılar ve Yazarlar Derneğinin organizasyonu Türk ve Suriyeli şairlerin katılımı ile "Vatan Kıyılarında" isimli şiir dinletisi programı yapıldı.

Rıdvan Hoca Vakfı konferans salonunda yapılan programda çeşitli bölgelerden gelen Suriyeli ve Türk şairlerin  şiirleri dinleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

Program Kuranı kerim okunması ile başladı. Programda selamla konuşması yapan Suriyeli Edebiyatçılar ve Yazarlar Derneği Kahramanmaraş temsilcisi Muhammed Zekeriya El Hamad,

“Şiir gökyüzünün en eski pusulasıdır. Onunla misafirler geleceğin müjde sofrasında bir dakikada toplanırlar. Ama bu bir dakika sizin saydığınız asır gibidir. Şiir beyaz bir gezegen gibidir. Hayallerden kaçan gemiler gerçek bir hayali bulana kadar onun nuruyla abdest alır. Şiir kokuyla gelen kırmızı bir esintidir.

Edebiyatçılar ve Yazarlar Derneği'nin hedefi; zulme ve sömürüye karşı çıkan bir kültür yaratmak, Halkın onur mücadelesinde onun yanında durmaktır. Bu derneğin herhangi bir siyasi bağlantısı yoktur. Mesajımız doğru ve özgür kelimedir. Halkımızın acılarını ve emellerini ifade etmektir. Suriye kültürünün maddi ve manevi güzelliklerini yansıtan özgür aynasıdır. Amacımız kardeşlik çatısı altında edebiyatçıları ve kültür mirasçılarını toplamaktır.

Bu kültürün Türk kardeşlerimizle buluşmasıdır. Bu meşalenin devam etmesi için yeteneği olan gençleri bulmaktır.” Dedi.

Suriyeli Edebiyatçılar ve Yazarlar Derneği Başkanı ve İŞRAK Gazetesi yayın yönetmeni Subhi DUSUKİ de programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu programlar Türk ve Suriyeli kardeşliğini pekiştirecektir dedi.

Rıdvan Hoca vakfı Mütevelli heyet Başkanı Seyfi PINARBAŞI ise yaptığı konuşmada,

“Batının dünyaya tam bir egemenlik sağlamasından bu yana insanlık iki dünya savaşına şahit oldu. Özellikle Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda milyonlarca insan bozuk ahlak anlayışından dolayı yerlerinden yurtlarından edildi. İnsanlığın ne derin acılara katlanmak zorunda olduklarını, 10 kişilik botlara 40 kişi binerek botların alabora olması, çocuk cesetlerinin kıyıya vurması, 10 binlerce çocuğun Avrupa da kaybolması kadınların kızların köle pazarlarında satılması bir insanlık dramıdır.

Allah için atılan bir adımın nelere dönüşeceğini, tarihin ne zaman nerede sizi nasıl bulacağını bilemezsiniz. Ama bilmemiz gereken doğru yerde doğru istikamet üzerine olmaktır. Bu coğrafyalarda yaşamak bizlere insani ve ahlaki sorumluluklar yüklüyor.

Zalimler, kafirler emperyalistler demekle sorunlar çözülmüyor, sorunu çözmek için daha çok çalışmak okumak dürüst olmak ve mücadeleden korkmamak gerekir. Dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Suriyeli ve Türk şairler duygu yüklü şiirlerini okudu.

Program şairlere verilen hediye ve plaket töreni ile sona erdi.

Programda şiir okuyan şairler;

1- KEMAL FIRIH        DEYRZZUR - KAHRAMANMARAŞ