0 344 221 17 16

“Gençlerle İslam’ı Konuştuk” Arapçaya Çevrildi

  • Anasayfa
  • Blog
  • “Gençlerle İslam’ı Konuştuk” Arapçaya Çevrildi
blog

“Gençlerle İslam’ı Konuştuk” Arapçaya Çevrildi

Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hoca’nın “Gençlerle İslam’ı Konuştuk” adlı eseri Arapçaya çevrilerek okurların istifadesine sunuldu.

 

2019 yılının Eylül ayında Tire Kitap tarafından Türkçe yayımlanan Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hoca’nın “Gençlerle İslam’ı Konuştuk” adlı eseri Arapçaya çevrildi.

 

Kitapta; Türkiye tecrübemiz, Türkiye’deki fikir hareketleri, gençlik oluşumları, kadının sosyal hayattaki yeri, medeniyet tasavvurumuz ve geleceğe dair yapmamız gerekenler gibi birbirinden önemli konu başlıkları ele alınıyor.

 

Prof. Karaman Arapçaya çevrilen eserinde; gündelik hayatta karşılaşılan pek çok meseleye hangi perspektiften bakılmasını, hangi temel ölçülerin kıstas olarak alınmasını belirleyerek bir nevi uzun erimli bir yol haritası çıkarıyor.

 

Kitabın Önsözü:

 

İnsanlık tarihi boyunca yaşanan her olay, üretilen her fikir, gerçekleştirilen her yenilik veya yapılan her hata, insanlığın ortak mirası ve tecrübesi olarak adlandırılır. Bu tarihî akış içerisinde biz Müslümanlar da kimi zaman yetiştirmiş olduğumuz bilim adamları, aydınlar, alimler, entelektüeller ile bir çığır açtık, kimi zaman mimarlar, sanatkârlar ve zanaatkârlar ile bir medeniyet inşa ettik, kimi zaman ise içimizden çıkan önderler, liderler ve siyasetçiler ile devletler kurduk. Böylelikle İslam dünyasında kadim bir medeniyete, köklü bir tecrübeye, derin bir bilgi ve birikime sahip olduk.

 

Yaşamış olduğumuz topraklar ise bu tecrübenin, bu medeniyetin bizlere mirası ve dahi büyük bir devletin bakiyesidir. Bu sebeple yaşanan tecrübelerden faydalanmadan geleceğe dair hayaller kurmak, planlar yapmak, çalışmalar yürütmek beyhude olacaktır. Özellikle Türkiye’de yakın tarihimiz içerisinde yaşanan fikirsel, siyasal, sosyal tecrübeyi ve sorunları bilmeden çözümler bulmak imkânsız olacaktır.

 

Bizler de Anadolu Öğrenci Birliği olarak bu tarihî birikimi öğrenmek ve gelecek nesillerimize aktarmak için mütefekkirlerimiz, alimlerimiz, entelektüellerimiz, edebiyatçılarımız ve sanatçılarımız ile bir çalışma içerisine girdik. Zira biliyoruz ki her şeyi yeniden keşfetmeye ve tecrübe etmeye gerek yoktur, çünkü tecrübe sahibi insanlarımızın birikimi de bizlerin birikimi ve tecrübesidir. Bu birikimi yansıtacak kitap çalışmaları ile gençlerimizin merak etmiş oldukları soruların cevaplarını arıyoruz. Deneyimlerimizin, kültürel mirasımızın ve insanlık tecrübemizin peşinden gidiyor ve bunları kayıt altına alıyoruz.

 

Bu arayışın bir devamı ve kitap çalışmalarının ilki olarak kıymetli büyüğümüz Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hocamız ile kendi evinde bir araya geldik. Önceden belirlemiş olduğumuz konularımızın sorularını Hocamıza sorduk. Türkiye tecrübemiz, Türkiye’deki fikir hareketleri, gençlik oluşumları, kadının sosyal hayattaki yeri, medeniyet tasavvurumuz ve geleceğe dair yapmamız gerekenler gibi birbirinden önemli konu başlıklarını beraberce değerlendirdik. Bu değerlendirmeler sonrasında dört bölümden oluşan bu kitap ortaya çıktı. Kitap çalışmalarımız; farklı mütefekkirlerimiz, alimlerimiz, entelektüellerimiz, edebiyatçılarımız ve sanatçılarımız ile devam edecektir.

 

Kitabı satın almak için tıklayın